Beruni Roasted Chicken vs bekal buatan sendiri.


Assalamualaikum and selamat hari Jumaat yang mulia..

Pagi tadi saya diamanahkan oleh supervisor untuk memberi tunjuk ajar kepada student final year cara-cara nak setup apparatus for depa punya final year project. Ada dua orang, lelaki dan perempuan. Saya mulanya agak terkilan sebab time saya degree or master Dr. tak pernah tunjuk camna nak setup or even turun tengok saya buat lab. But for these students, saya kena tunjukkan pulak. Dulu saya reka sendiri cara setup semua base on jurnal and pertolongan lab technician. Hehe..actually bukan nak mengungkit tetapi saya melihat adik junior saya tertlalu bergantung dengan supervisor. Dalam research, kita kena selalu trial and error. Kalau nak suh saya carikan chemical okey lagi tapi kalau nak setup pun kena tunggu saya free and setup for them, what for?. Baik saya ja yang buat semua tu. But, InsyaAllah..semoga depa dapat result yang bagus yea.

After that, saya dan Kak Ros ke Kedai Makanan Arab kat Fakulti Elektrik. Saya pilih Beruni Roasted Chicken dan Kak Ros makan ayam apetah. susah saya nak menyebutnya.




Dah dua gambar nasi Arab terpampang dalam blog ni kan. hehe sedap nasi ni. Tetapi sangat banyak sampai saya dapat makan separuh ja dah kembung perut. RM 8 sepinggan. Foreigner yang makan nasi ni makan licin pinggan! Dasat betul perut mereka.

Ini lunch saya yang kedua saya makan kat kedai dalam masa 3 minggu ni sebab saya bawak bekal sendiri on daily basis DAN kedua-dua lunch tu adalah nasi Arab,oh my..Nasi Arab 1st tu sebab saya ke UTHM and nasi Arab kalini saya tak sempat nak masak terus kena turun lab.

Asik nasi Arab aje ada picture so inilah antara bekal masakan saya yang selalu saya buat, sedapla untuk mulut sendiri walaupun macam nasi goreng budak. Bekal ini rezeki dari Allah untuk saya:


Saya paling gemar letak kicap dalam nasi goreng, leh cover kekurangan diri dalam menyukat garam.

Malam ini saya akan menaiki bas ke Lumut untuk berjumpa Kakti dan baby Emran. Lepas tu bereunion dengan Kema, Yat, Aiman dan Ck kat kenduri Akim di Teluk Intan. Ahad pula rancang nya nak ke Pulau Pangkor. Ya Allah..semoga perjalanan saya dirahmati.. :)


*tajuk cam tak sesuwai kan?*

9 comments:

  1. Sdap nmpk nye.. Nasi bwh skali mcm chinese fried rice..

    ReplyDelete
  2. waaahhh.. nasi goreng yg ade sosej tuh sungguh menawan kalbu lah!

    ReplyDelete
  3. memang tak sama cara belajar dulu dengan sekarang.

    sebab teknologi dan peradaban manusia juga tak sama..

    ReplyDelete
  4. slalu sy mkn nsi arab pn x bes.sbb siyes byk

    ReplyDelete
  5. dah selamat balik ke skudai ponggg...

    ReplyDelete
  6. adedeh,salah timing pulak alin bukak blog ni.tengok makanan masa lapor memang boleh membawak kepada terliur jugalah gayanye.hi3

    ReplyDelete
  7. lady pun x pernah diajar.. x adil.. hehe.. ngade2 je lady ni kan..

    p/s : dulu buat eksperimen main bedal jerk.. huhuhu.. xde senior pun nak tlg..

    ReplyDelete
  8. suka pic yg first...terliur sudah...

    ReplyDelete
  9. Fabulous Me: nasi arab dah, nasi cina pulak. haha saya goreng suka2 ati je

    || NaFiRaa ||: hehe luaran ja tu.

    insan_marhaen: betul. hidup semakin mudah.

    IFA Athirah:tu la..msti separuh tertinggal dlm pinggan.

    - GC -: aah selepas berjam2 atas bas yg sejuk gilerr

    aleen aiden: sabaq2..

    LadyBird: itu la pasal. dulu berdikari kan bagus. bedal ja

    wahida: itu la nasi beruni arab. sedap.

    ReplyDelete

 

Her Blog Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template