Dari JB ke Lumut

Assalamualaikm.. 

Dah lama betul saya tak update blog saya ini. Dalam entry ini saya ceritakan keseronokan kami semua bermini reunion di wedding Hakim di Batu Caves. On last weekend, saya menghadiri majlis resepsi pihak lelaki di Teluk Intan, Perak pula. Pulun pulak saya berhepi mepi time keja tak siap.. tapi geng utara ajak saya turun bersama-sama mereka dan saya amik peluang melawat keluarga comey Kakti. 

 Dalam kereta Aiman. Baru nak revise map dari Lumut ke Teluk Intan. Aiman, Puan Kema, Yat dan saya. Besaq nya muka.



 Saya sungguh pelik kenduri kat sana. Kami sampai dalam pukul 3 lebih tetapi kami merupakan tetamu paling last sampai. Tengah makan caterer dok kemas kerusi kat belakang. Lepas tu, kami erjalan-jalan di Menara Condong. Actually pengantin pun ada time tu dok wedding photoshoot mereka tapi kami kena halau sebab kacau mood. keke



 Ikut plan sebenar nak ke Pulau Pangkor sebab dah dekat benar, tapi terkansel tetiba so kami mandi manda di Teluk Batik je lah. At 1st round ombak yang sangat ganas menyambut kami dengan hebat. Tak cukup nafas nak lawan. Rehat kejap and kat 2nd round mandi baru lah terasa mandi laut.

Tapi yang paling best mestilah sebab dapat jumpa baby Emran yang dah semakin besaq ni. Dulu kecik ja.


 Makdak Mi amik gambaq Emran time tak pakai baju, tengok dia dah marah. Pemalu rupanya Emran ni. Suka tengok jari tangan dan kaki dia. Comey sangat!.

TQ to my Kakti yang sediakan tempat tinggal, pakaian dan makanan yang enak time lawatan cek. Sambal petai hari tu memang excellent!


7 comments:

  1. salam kenal ye kak,,,seronok tgk pengalaman2 akak,,,thankz for sharing

    ReplyDelete
  2. Baca pasal sambal petai, rasa kecur pulak air liur. :)

    ReplyDelete
  3. syoknye mandi laut~ lama x mandi laut..

    ReplyDelete
  4. kenapa pelik ? majlis2 kenduri kat perak start kul 12 tgh hari then slalunya hbis kul 4 . kul 3 tu pun da sikit2 je yg tggl ..

    ReplyDelete
  5. Youhazreenda: best la.tp blk cni dah penat

    yen(toka ziizokukuto): Salam kenal gaks. :)

    kakcik: sedap kan? feveret saya tu

    Cik tikah: best dpt jupa kawan2.

    || NaFiRaa ||: tu la.. tp tan abih kulit muka. hehe

    noraauliyya, sebab kat kampung saya majlis stat 11 sampai 6 ptg. kampung kot.

    ReplyDelete

 

Her Blog Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template