L-shape sofa for her


Assalamualaikum semua..


Pada hari Sabtu lalu bersamaan 22hb 10 2011 telah berlangsungnya majlis pernikahan serta persandingan Atul our ex-degreemate di Segamat,Johor. Kami the Rombongan from UTM yang dianggotai oleh saya, Nadia dan Ana berangkat ke rumah pengantin kira-kira pukul 6.30 pagi seperti yang telah dirancangkan supaya dapat bersama-sama pengantin ketika dirinya dinikahi. Alhamdulillah, perjalanan kami berjalan lancar dan kami dapat parking betul-betul belakang motor tok kadi.

Atul telah siap dimekap apabila kami sampai di biliknya dan beliau kelihatan sangat cantik walaupun ada juga sinar nervous. Kak engineer pun tahu nervous. Tak lama kami sampai, majlis pernikahan dimulai. Lain betul adatnya dengan negeri Kedah ku. Ada soal jawab, ceramah, nasihat oleh tok kadi, penyerahan tanggunggjawab serta diakhiri dengan selawat. Kalau kat Kedah everything is super simple; soal pasal hukum 2 soalan, akad, terus sarung cincin untuk batal air sembahyang. So, ini macam a new experience for me juga.


Seriously, saya jenis yang sukar nak sebak or touching time tengok orang kahwin sebab terlalu busy cari angle cantik untuk snap picture and memang orang kahwin kena happy la kan?. Tapi, bila time emak Atul baca pesanan untuk Atul supaya menjadi isteri yang solehah kepada suaminya saya dah mula syahdu. Bertambah-tambah lagi touching time tok kadi suruh semua orang bangun dan berselawat sambil pengantin bersalaman dengan saudara mara. Time tu ramai yang sedusedan sebab pengantin lelaki touching jugak.

Lepas Atul nikah dan beliau kena bersiap untuk majlis sanding, kami bertiga lari ke Pekan Segamat untuk gift hunting. Seluruh pelosok pekan kami terjah untuk mencari kedai perabot namun hampa kerana terlalu lapar kami asik nampak KFC, Meribrown aja. Ayah pengantin suruh makan lepas nikah kami lak terus pecut naik keta, mmg sangat lapar la. So, lepas perut dah diisi dengan berger akhirnya kami jumpa kedai perabot ini.


Sukenya Ana dapat jumpa kedai yang boleh provide hadiah untuk Atul. Setelah berurusan dengan pihak kedai, ikut dia pergi storehouse, cari perabot, uruskan delivery dan membuat kad cantik kami pun gerak semula ke rumah pengantin untuk majlis persandingan seperti tiada apa yang berlaku.Surprise gitu.


Pengantin dah bertukar baju tetapi kawan-kawan pengantin masih berbaju yang sama. Time ni pengantin tak tahu lagi kami semua dah sediakan hadiah surprise untuk mereka berdua. Tema kaler Atul sangat fresh, i like.

Sementara menunggu lori hadiah sampai kami lepak bersama-sama kawan yang dah bekerja. Masing-masing dah jauh dan ini lah masanya untuk berlawak bodo antara satu sama lain. Macam-macam cerita keluar. Ini lah kad segera yang telah dideko dalam kereta Nadia dengan nama para penyumbang hadiah. A very BIG thanks semua.


 L for LOVE!. Kira-kira pukul 2.30 lori kedai datang dan hadiah Atul was finally revealed. Time tu semua orang terkejut sebab tak sangka dapat bagi L-shape Sofa for her tapi nothing is impossible when we are unite.Actually, Atul dah pesan supaya bagi hadiah kecil-kecil supaya senang dia nak angkut ke rumah barunya tapi dengan sumbangan yang banyak mana mungkin dapat saya bagi hadia yang kecil untuk dia.

Atul post dalam facebook group this morning says 

we love you too :)


Good job Nadeya and Ana!



**expectation for the next wedding's gift is getting higher. hehe. insyaAllah, hopefully boleh bagi hadiah gempak-gempak lagi.



8 comments:

  1. serius sangat kiut pengantin itu

    ReplyDelete
  2. Errrr saye kahwin di ampangan seremban ujg tahun ni.. Err nak alamat tak? Errr... COlour chocolate mcm Atul dpt tuh pon ok. Sy suke :P ahaks..

    ReplyDelete
  3. Wahhhh kalau gini orang di sini pun mahu berkawan dgn tuan punya blog nihhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  4. aku ritu nikah haram tak rsa sebak. siap dok gelak2. apa kes ntah lgsg tak sebak??? ohhh... gelak kt ustaz ya. igt lagi tak kes spek mata dia??

    ReplyDelete
  5. Kakti! ingat2! lawak gila time tue..ustaz Ya tok kadi paling kelakaq, nk sebak pun takleh

    ReplyDelete
  6. waaahhh... bestnye dapat surprise gittu.. mesti terharu pasangan pengantin tu kan~

    ReplyDelete
  7. wah mmg untung lah tyme kawin dpt sofa..
    hehe..
    superb!

    ReplyDelete
  8. MiZi: comey kan dua2 org tu

    Fabulous Me:hehe nnti bg alamat eh

    h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r:demi sofa ja?huk huk

    || NaFiRaa ||: surprise kot. hehe tp dia dah agak dpt hadiah cuma taktahu hadiah apa

    mimeben: kan..Atul mmg beruntung. rezeki org mendirikan masjid

    ReplyDelete

 

Her Blog Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template