My 2nd conference. Sudah cukup sudah

0 comments
Assalamualaikum...

Pada 3-5hb Oktober yang lalu telah berlangsung konferens Nasional Symposium on Polymeric Material (NSPM2012) bertempat di Kampus Kejuruteraan USM. Ini merupakan my 2nd and last conference (insyaAllah). Alhamdulillah lepas bagitau supervisor yang dah cukup lah pi konferens, dia bersetuju dan meminta saya fokuskan pada paper publish ja. Sebenarnya pi konferens bagus untuk meluaskan pengetahuan kita dalam research dan membantu bagi keyakinan bentang paper dikhalayak ramai. Tetapi disebabkan bayaran yuran, tempat tinggal dan transportation yang agak mahal cukup lah 2 kali sahaja.

Kalini gerombolan dari Jabatan Polimer UTM sangat ramai, local and international.
 Kalau boleh taknak ingat pengalaman present kalini. Saya present paper master so, saya sendiri tahu yang result saya taklah sekuat mana. Ada lecturer yang dengar saya present tanya pulak pasal Microbes. Argh..so tak suka. Manalah saya tau tapi nanti saya akan cari and will use for my future research. Di sana juga saya jumpa ex-Sainarians. Asal pi konferens mesti jumpa kawan lama... Apit Zamri yg memang ada di USM dan Apit Zainol dari Unimap. Dia present sesi petang.


 Malam dinner tu 3 orang dari meja kami dapat cabutan bertuah termasuk saya. 1st time dalam hidup ni dapat cabutan bertuah. Makanan yang disediakan jugak sedap dan melebih2. Ramai participants yang dah balik right after present gamaknya.
 

 
 Kak Pinat bawak kami semua ke Pulau Aman yang memang aman damai.  Mee kuah udang kat restoran dia sangat sedap! udang besar dan segar, sesapa pi sana wajib cuba tau.


 Kak Pinat juga membawa kami ke Restoran Charli Brown yang berada di Straits Quay Penang. Tempat ni stock orang kaya2 ja yang pergi kot...yang stock kurang kaya mampu bergambar dengan Charlie ja.
  

Alhamdulillah..my last conference was okay. So, jom balik UTM!
 

Her Blog Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template