Twilight: Breaking Dawn Part 2

Assalamualaikum...


Last night I went out to watch the most awaited & final movie of Twilight"s Saga~ Breaking Dawn Part 2!. As an avid reader of the novel series i'm so looking forward to watch them in live action on big screen. Initially, me & my friends had made a promise to watch the Part 2 together again after we watched the Part 1 few months ago. However they could not make it, got bigger task at their hands. Bizi jugak katanya. So, when my seniors asked me join them, I just say yes. As I recall, I watched Twilight 1 only on my laptop. My colleague downloaded it and gave it to everyone in the class. When my younger sister came to my place, we watched it together & we were hooked up with the story before we realized it. Found out about the novel series and read them all in 3 days. So started with New Moon to Breaking Dawn Part 2, i'm making sure to watch them all in cinema.

Sambungan dari previous movie, Bella menjadi vampire yang sangat cantik (compared to her human form). Edward & her got a half vampire/human daughter with extremely high growth rate, she can get so besaq only in few days. Masa baby, i thought she would be so cute and adorable but turns out to be pelik hasil gabungan CGI & photoshop yang melampau. Dalam novel senanglah nak cerita baby reach out to everyone and show her power tapi kalau dalam video pasti susah. Boleh diterima jugak kepelikan itu.

2nd pelik is when Jacob is telling Bella that her daughter is Jacob's fated partner. Wolf-thing says that every wolf in the pack will be imprinted with his/her fated partner. Partner tu kiranya kompem akan jadi pasangan dia sampai bebila macam Sam dengan pasangan dia. So that's why Bella fell in love with Jacob dalam movie before ni, rupanya bukan Bella yang fell in love tu. That's her daughter's feeling. Time baca novel, i thought it was cute & romantic! tapi bila tengok dalam movie ni Jacob looks like a pedo pun ada. kuciwa imaginasi ku selama ni.

hmm.....

Apabila anak vampire dilahirkan geng2 Volturi pastilah tak suka. Sebabnya Immortal child can not keep the secret very well and only do harm than good. Depa tak tahu condition anak Bella yang semi human ni. Alice (character yang selalu buat kacau) who can see the future foresees Volturi datang nak amik anak Bella. So the Cullens pun kumpulkan kawan2 untuk jadi living proof yang anak Bella bukannya normal immortal child. Dalam banyak2 kawan2 the Cullens ni, i like the siblings from Amazon nih. Ada style gitu.

Kuasa: butakan orang & buat orang delusional. Just like Uchiha's clan

Finally, it is the time for Volturi versus The Cullens & Friends in order to decide Bella's daughter future. After some serious talk, glare and touch, Volturi masih jugak nak bunuh anak Bella. Mungkin hari ini tak bawak kemusnahan, esok2 mana kita tau kan..says Aro sarcastically. In the middle of getting power up as preparation untuk berlawan, Alice the most important character has back. Dia datang menunjukkan future to Aro, si Volturi leader. Time ni agak sakit hati. Walaupun dah tau plotnya sebab dah pernah baca novel tapi part ni agak terkena. Punyalah semangat tengok Voturi, vampires and wolves dok berlawan cabut kepala satu sama lain rupanya benda tu tak betul2 jadi. Semuanya bakal berlaku in future kalau war break out. Just in Alice's head je pon. Penat terkejut tengok kepala Carlisle kena cabut.


Jacob si serigala semangat dengan kekasihnya & bakal mak mertua & bakal pak mertua beliau..owh..



Disebabkan Aro tengok dalam kepala Alice yang kepala dia pun akan tercabut if war tu betul2 terjadi so, dia just lepaskan saja The Cullens & Friends ni. Alice and Jasper juga datang dengan seorang semi human/vamp. Baik je dia so haruslah Volturi lepaskan anak Bella nih.

Semua pun kembali tenang dan aman. Dah namanya final pasti semuanya tenang.3rd pelik bila Alice foresees Jacob & Reneesme versi remaja bermain2 di gigi pantai bersama-sama Edward & Bella versi maintain muda. Semuanya muda remaja. ouch. So immortal...



Well, Harry Potter dah setel. Twilight dah setel. Turn Transformers & Avatar pula untuk ditunggu2.





1 comments:

  1. NK TGOK JUGARR..MEMG SUKA. TP SAPA2 YG DAH BACA NOVEL DULU AKAN TRASA KEHAMPEHAN SDIKIT WATAK2 YG DIBAWA TU. SBB KITA IMAGINE LEBIH. WAKAKA

    ReplyDelete

 

Her Blog Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template